FAKTOR – FAKTOR YANG MEMPENGARUHI PRODUKSI USAHA PETERNAKAN BROILER POLA KEMITRAAN DI KABUPATEN BLITAR
Abstract
Data processing from the result of this research conducted using the SPSS version 16,0. The research results show that mortalitas and its cost of production a factor of production that is very significant to affect elastic and wreak on the number of businesses production. Conclusion shows that 1 ) mortalitas and its cost of production is of factors affect elastic and wreak on the amount of the production of 2 ) the number of cattle, the purchase of d.o.c, the cost of feed, and its cost of production is the factors that are not elastic against the production of business. Advice in research to 1 ) farmers more selective in the election of the seeds of doc who will be maintained and noticed a big factor cause of death of livestock so that the number can be suppressed mortalitas 2 ) the use of the factors of production and business capital is more efficient, because with the use of production factors efficient will affect the amount of income production
Full Text:
PDFReferences
Anandra AR. 2010. “Analisis Efisiensi Penggunaan Faktor-Faktor Produksi Pada Usaha Ternak Ayam Ras Pedaging Di Kabupaten Magelang” Skripsi. Semarang: Universitas Diponegoro.
Badan Pusat Statistik Dinas Peternakan Provinsi Jawa Timur. 2014. Jumlah Produksi dan Populasi Ayam Pedaging. Surabaya: BPS Provinsi Jawa Timur.
Beattie, B.R. and C.R. Taylor. 1996. Ekonomi Produksi Cetakan Kedua Alih Bahasa Dr. Soeratno Josohardjono, MSc. Yogyakarta: Gadjah Mada University Press.
Cramer, G.L., C.W. Jensen dan D.D. Southgate. 1997. Agricultural Economics and Agribusiness Seven Edition. John Wiley and Sons.Inc.
David, M. 2013. “Analisis Risiko Produksi Pada Peternakan Ayam Broiler Di Kampung Kandang, Desa Tegal, Kecamatan Kemang, Kabupaten Bogor, Jawa Barat” Tesis Bogor: Institut Pertanian Bogor.
Debertin, D.L. 1986. Agricultural Production. New York: Economic Macmillan Publishing Company, a division of Macmillan, Inc.
Fadilah, R., Polana, A., Alam S. dan Parwanto, E. 2007. Sukses Beternak Ayam Broiler. Depok: Penebar Swadaya.
Putranto, H.E. 2006. “Analisis Keuntungan Usaha Peternakan Sapi Perah Rakyat Di Jawa Tengah (Studi Kasus Kabupaten Boyolali, Kabupaten Semarang Dan Kota Semarang)” Tesis Semarang: Universitas Diponegoro.
Rasyaf, M. 2008. Pengelolaan Usaha Peternakan Ayam Pedaging. Jakarta: Gramedia Pustaka Utama.
Sadono Sukirno. 2002. Pengantar Teori Mikroekonomi. Edisi Ketiga. Jakarta: Raja Grafindo Persada.
Siregar, Y.R. 2009. “Analisis Risiko Harga Day Old Chick (DOC) Broiler dan Layer Pada PT. Sierad Produce Tbk Parung, Bogor” Skripsi Bogor: Institut Pertanian Bogor.
Soekartawi. 2003. Teori Ekonomi Produksi dengan Pokok Bahasan Analisis Fungsi Cobb Douglas. Jakarta: Raja Grafindo Persada.
Solihin, M. 2009. “Risiko Produksi Dan Harga Serta Pengaruhnya Terhadap Pendapatan Peternakan Ayam Broiler CV AB Farm Kecamatan Bojonggenteng – Sukabumi” Skripsi. Bogor: Institut Pertanian Bogor.
Umar, H. 2003. Studi Kelayakan Bisnis Edisi Kedua. Jakarta: Gramedia Pustaka Utama.
Wardhani, K.P. 2012. “Analisis Efisiensi Produksi Dan Pendapatan Pada Usaha Peternakan Ayam Ras Pedaging” Skripsi. Semarang: Universitas Diponegoro Semarang.
Yunus, R. 2009. “Analisis Efisiensi Produksi Usaha Peternakan Ayam Ras Pedaging Pola Kemitraan dan Mandir Di Kota Palu Provinsi Sulawesi Tengah” Tesis. Semarang: Universitas Diponegoro.
Refbacks
- There are currently no refbacks.